Tuesday, 7 October 2014

ထင္မွတ္မထားတဲ့ ေဘးထြက္ဆိုးက်ိဳးေတြ ျဖစ္ေပၚေစႏိုင္တဲ့ အစားအစာမ်ား


ကၽြႏု္ပ္တို႔ေန႔စဥ္ စားသံုးေနတဲ့ အစားအစာေတြ
ဟာ ကၽြႏ္ုပ္တို႔ရဲ႕ အသက္ရွင္ ျခင္းပါပဲ။ အဲဒီအ
ခါမွာ ကၽြႏ္ုပ္တို႔ဟာ ကၽြႏ္ုပ္တို႔ရဲ႕ က်န္းမားေရး
အတြက္ သင့္ေတာ္မယ္ထင္တဲ့ အစားအစာ
 ေတြကို စားသံုးၾကေပမယ့္ အဲ့ဒီအစားအ


စာေတြကို လိုအပ္တဲ့ ဂရုစိုက္မႈေတြ မျပဳလုပ္တဲ့အခါမွာ မထင္မွတ္ထားတဲ့ ေဘးထြက္ဆိုးက်ိဳးေတြျဖစ္ေပၚေစႏိုင္ပါတယ္။ အဲဒီ အစားအစာေတြကေတာ့

၁။ အစိမ္းေရာင္အရြက္ပါ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ား

ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြကို စားသံုးတဲ့အခါ သာမန္မ်က္စိနဲ႔ မျမင္ႏိုင္တဲ့ ပိုးမႊားေတြပါ ရွိေနတာကို သတိျပဳရပါမယ္။ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြကို မစားသံုးခင္မွာ ေရေႏြးနဲ႔ သန္႔စင္ေအာင္ ေဆးေၾကာဖို႔လိုပါတယ္။

၂။ ၾကက္ဥ

ၾကက္ဥရဲ႕ အတြင္းထဲမွာ သင့္ကို အစာအဆိပ္သင့္ေစမယ့္ ဘက္တီးရီးယားတစ္မ်ိဳး ရွိေနတတ္ပါတယ္။  ဒါေၾကာင့္ ၾကက္ဥ ကိုခ်က္ ျပဳတ္တဲ့အခါမွာ ေသခ်ာက်က္ေအာင္ မျပဳလုပ္ပါက တိုက္ဖိြဳက္(Typhod) ေရာဂါ အထိ ျဖစ္ပြားႏိုင္တာကို သတိျပဳရပါမယ္။

၃။ အသားစိမ္း

အသားစိမ္းေတြမွာ သင့္ခႏၵာ ကိုယ္ရဲ႕ ခုခံစနစ္ က မတြန္းလွန္ႏိုင္တဲ့ ျမင့္မားတဲ့ ပိုးမႊားေတြ ပါ၀င္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္မို႔ ေသခ်ာစြာ ခ်က္ျပဳတ္ထားတဲ့ အသားေတြကိုသာ စားသံုးသင့္ပါတယ္။

၄။ အာလူး

အာလူးအစိမ္းေတြဟာ အသုပ္ေတြလိုပဲ ရွီဂယ္လာ၊ အီကိုလီ အစရွိတဲ့ မ်ိဳးေစ့ေတြကို သင့္ရဲ႕ ခႏၶာ ကိုယ္ အတြင္းသို႔ ပို႔ေဆာင္ေပးပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ေသခ်ာစြာ ဂရုစိုက္ခ်က္ျပဳတ္ဖို႔ေတာ့လိုပါတယ္။

၅။ ခ်ိစ္

ခ်ိစ္ေတြမွာ ဆယ္လ္မိုနယ္လာ နဲ႔ လစ္စတီးရီးယားဆိုတဲ့ ဘက္တီးရီးယားေတြ ပါ၀င္ေနတာေၾကာင့္ ကိုယ္၀န္ေဆာင္ အမ်ိဳးသမီးေတြကို ကိုယ္၀န္ပ်က္က်တဲ့အထိ အႏ ၱရာယ္ျဖစ္ေစႏိုင္ပါတယ္။

၆။ ငါး

ဘယ္ေလာက္ပဲ က်န္းမာေရးအတြက္ ေကာင္းတယ္ေျပာေျပာ ငါးေတြမွာ မာက်ဴရီ ျမင့္မားစြာ ပါသင္တဲ့အတြက္ သင့္ရဲ႕ အာရံုေၾကာစနစ္ကို ထိခိုက္ႏိုင္ပါတယ္။ ငါးတစ္မ်ိဳးတည္းကို ေန႔စဥ္ ပံုမွန္ စားသံုေနတာဟာ မေကာင္းပါဘူး။

Ref:mensxp.com
Treand Myanmar

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...