ၿမိဳ႕တုိင္းလိုလို ကြမ္းစားသံုးမႈ မ်ားျပား လာသည္ႏွင့္ အမွ် အိႏိၵယႏိုင္ငံမွ တရားမဝင္ တင္သြင္းေသာ ႏိုင္တီတူး၊ ဖိုတီဖိုက္ စသည့္ ေဆးျပင္းမ်ားကို စားသံုး ေနၾကသည္။
ထုိ႔ျပင္ Shikhar (ရွီးခါး)၊ ကင္းၿမီးေကာက္ တံဆိပ္ပါ ကြမ္းေပါင္း ေဆးထုပ္မ်ားကို လူငယ္အမ်ားစု စားသံုးမႈ ပိုမို မ်ားျပား လာၾကသည္။
ယခင္က ကြမ္းကို ကြမ္းသီး၊ ထံုး၊ ေဆးရြက္ႀကီး တု႔ိျဖင့္ စားသံုးၾကရာမွ ယခုအခါ ကြမ္းစားသံုး မႈသည္ လူတန္းစား မေရြး ေစ်းႏႈန္း သက္သာစြာျဖင့္ အလြယ္တကူ ဝယ္ယူ စားသံုး ႏိုင္ျခင္းေၾကာင့္
ကြမ္းစားသံုးမႈ မွာ ပိုမို ျမင့္မားလာၿပီး လူႀကီး၊ လူငယ္ ကြမ္းစားသံုးမႈ မ်ားျပား လာသည္ႏွင့္ အတူကြမ္းစား ျခင္းေၾကာင့္ ခံတြင္းေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈသည္ ယခင္ကထက္ သက္တမ္း ထက္ဝက္ခန္႔
ေစာ၍ ျဖစ္ပြား လာသည္ကို ေတြ႕ရွိ ေနရသည္။
ယခင္က အသက္ ၄ဝ ေနာက္ပုိင္း မွသာ သြားဖံုးကင္ဆာ ျဖစ္ပြားမႈ ေတြ႕ရွိ ရေသာ္လည္း ယခုအခါ အသက္ ၂၅ ႏွစ္မွ ၃၅ ႏွစ္ ဝန္းက်င္ အရြယ္မွစ၍ ျဖစ္ပြားမႈမ်ား ရွိလာသည္ကို ေလ့လာ သိရသည္။
ကြမ္းယာေရာင္းဆုိင္ အခ်ဳိ႕သည္ ကြမ္းသီးကို ေရစိမ္ထားက ၄င္းကြမ္းသီးမ်ား ေရစိမ္ ထားသည့္အတြက္ ပြလာကာ ကြမ္းသီးကို အေရာင္ေဖြးၿပီး လွေနေအာင္ ဓာတုခြၽတ္ေဆး တစ္မ်ဳိးျဖင့္ အေရာင္
ခြၽတ္ကာ ေရေဆးၿပီး ေနလွန္း အေျခာက္ခံ သည္ကို လည္းေကာင္း၊ ေဆးရြက္ႀကီး မ်ားကိုလည္း ပ်ားရည္ႏွင့္ ေရာစပ္ကာ ႏွပ္ေဆး သေဘာမ်ဳိး အသြင္ေျပာင္း ထားသလုိ ထံုးကိုလည္း
ေရႏွင့္ေဖ်ာ္ၿပီး အေပၚယံ ေရၾကည္ကို သြန္ပစ္ကာ အနည္ထုိင္ က်န္ခဲ့သည့္ အႏွစ္သားကို ပ်စ္ပ်စ္ ေဖ်ာ္ထားသည့္ ႏို႔မႈန္႔မ်ားျဖင့္ ေရာစပ္ လိုက္သည့္ အတြက္ ထံုးကို စားသည့္အခါ ႏုိ႔မႈန္႔
ပါလာသည့္ အတြက္ ထံုးသားက ဆိမ့္ဆိမ့္ေလး ျဖစ္ေနေၾကာင္း၊ သို႕ေသာ္ က်န္းမာေရး ႏွင့္ ကိုက္ညီမႈ ရွိ၊ မရွိ မသိရေၾကာင္း စသည့္ ကြမ္းႏွင့္ ကြမ္းသီး အေၾကာင္းကို ေကာလင္းမွ ေလ့လာသူ
တစ္ဦးက ေျပာျပ၍ သိရသည္။ယခုအခါ ကြမ္း စားသံုးသူ မ်ားႏွင့္ ကြမ္းေသြး ေထြးရန္ အခက္အခဲမ်ား မွ ကာကြယ္ရန္ အတြက္ Shikhar (ရွီးခါး)၊ ကင္းၿမီးေကာက္ တံဆိပ္ပါ ကြမ္းေပါင္းေဆး မ်ားကို
သံုးစြဲ၍ ပါးေစာင္ ေပါက္ၿပီး ကင္ဆာ ေရာဂါမ်ား ျဖစ္ပြားကာ ေသဆံုးသူ မ်ားျပား လာေၾကာင္း သိရွိရသည္။
Credit - Themyawadydaily
Admin
Soe Lwin @ စိုးလြင္
Free Online Radio Media (Malaysia News)
Free Online Tv Website - www.nayzawlin.com
Free Media Website - www.malaysiaonlineradiomedia.com
Free Facebook Page - https://www.facebook.com/nayzawlin17
No comments:
Post a Comment