
ေမးၾကည့္ပါက အရက္ေသစာကို ပို
မိုေသာက္ေလ အစာစားခ်င္စိတ္တိုး
လာေလျဖစ္ေၾကာင္း သေဘာတူ အတည္ျပဳေပး
ၾကပါလိမ့္မယ္။ အံ့ၾသစရာမရိွတာက
အရက္ေသစာေၾကာင့္ အဆီဓာတ္ျမင့္မားျပီး ဆားငန္ဓာတ္မ်ားစြာပါဝင္တဲ့ အစားအစာေတြ စားခ်င္စိတ္ျဖစ္လာတတ္တာပါပဲ။
အဲဒီလို အငန္ဓာတ္မ်ားတဲ့ အစားအစာေတြက အရက္ေသစာေၾကာင့္ ျဖစ္တဲ့ ေရဓာတ္ခမ္းေျခာက္မႈ အက်ဳိးဆက္ေတြကို ပိုျမွင့္ေပးလိုက္သလို ျဖစ္ေစၿပီး အဆီဓာတ္မ်ားတဲ့ အစားအစာေတြေၾကာင့္ အစာေခ်ဖ်က္မယ့္အခ်ိန္ ပိုၾကာျမင့္ေစပါတယ္။ ဒါ့ေၾကာင့္ သင့္ခႏၶာကိုယ္မွာ အရက္ေသစာရဲ႕ အာနိသင္ကို စုပ္ယူမယ့္အစား အစာေခ်ဖ်က္တဲ့ အလုပ္ကို ပိုမိုလုပ္ေဆာင္ေနရပါတယ္။ ဒါ့ေၾကာင့္ အရက္ေသာက္ထားတဲ့အခ်ိန္၊ မူးေနခ်ိန္မွာ စားသင့္တဲ့ အစားအစာေတြကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။
ထမင္း
ေစးကပ္ေနတဲ့ ဆန္ေတြဟာ အစာေခ်ဖ်က္ဖို႔အတြက္ အလြန္လြယ္ကူပါတယ္။ ေနာက္တစ္ေန႔အတြက္ ရည္ရြယ္ ျပင္ဆင္ခ်က္လုပ္ထားသည့္ ထမင္းေၾကာ္နဲ႔ ႏွမ္းဆီနဲ႔ ခ်က္ျပဳတ္ထားတဲ့ ၾကက္သားလို ပမာဏမ်ားျပားတဲ့ ဟင္းေတြကို သိမ္းဆည္းထားပါ။
ဘိန္းမုန္႔
သင္ဟာ အရက္ေသာက္တတ္သူ တစ္ေယာက္ျဖစ္ရင္ မနက္စာ အဆာေျပအျဖစ္ ထမင္းကိုသာစားေပးပါ။ ဘိန္းမုန္႔ စားသုံးေပးမယ္ဆိုရင္လည္း သိပ္ေတာ့မဆိုးလွပါဘူး။
ေဝဖာမုန္႔
ေဝဖာမုန္႔ဟာ စားလုိ႔လည္း အရမ္းေကာင္းသလို အရက္ေသစာစုပ္ယူႏုိင္တဲ့ ကာဗြန္စဟုိက္ဒရုိက္ေတြနဲ႔ ျပဳလုပ္ထားတာပါ။
စြပ္ျပဳတ္ သို႔မဟုတ္ ဟင္းရည္
ကိုယ္ႀကိဳက္တဲ့ ဟင္းခ်ိဳေသာက္ႏိုင္တယ္ဆိုေပမယ့္ ေျပာင္းဖူးကို ငါးနဲ႔ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြနဲ႔က်ဳိထားတဲ့ ဟင္းခ်ဳိ မ်ိဳး၊ မႈိနဲ႔ ခ်က္ျပဳတ္ထားတဲ့ ဟင္းခ်ိဳမ်ဳိးေတြကို ရွာင္ပါ။ သူတို႔မွာ ေခါက္ဆြဲ၊ အသီးအရြက္နဲ႔ ပဲ စတာေတြနဲ႔ လုပ္ထားတဲ့အစားအစာေတြလို အဆီဓာတ္ပိုမိုျမင့္မားစြာပါဝင္ပါတယ္။
ဌက္ေပ်ာသီး
ဌက္ေပ်ာသီးမွာ ပုိတက္ဆီယမ္ နဲ႔ အရက္ေသစာ အလြန္အကြ်ံေသာက္သုံးမိသည့္အခါ အရက္အာနိသင္ေလ်ာ့ခ်သက္သာေစမယ့္ အီလက္ထရိုလိုက္မ်ားရရိွႏုိင္တဲ့ ပင္မအရင္းအျမစ္ၾကီးတစ္ခုျဖစ္တယ္။
ေရ
ေရက အစားအစာတစ္မ်ဳိးေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး။ သို႔ေပမဲ့ ေရကိုေသာက္တာ၊ ကယ္လိုရီးေလ်ာ့နည္းတဲ့ အခ်ဳိရည္မ်ား သို႔မဟုတ္ အရည္က်ဲက်ဲ သစ္သီးေဖ်ာ္ရည္ ( လိမၼာ္ရည္တစ္ဝက္၊ ေရတစ္ဝက္) က ခႏၶာကိုယ္ကို လိုအပ္တဲ့ အက်ိခြ်ဲဓာတ္ေတြအတြက္ အေထာက္အပံ့ျဖစ္ေစမွာျဖစ္ျပီး ဆိုဒီယမ္ နဲ႔ ပိုတက္ဆီယမ္လို အီလက္ထရိုလိုက္ေတြကို အစားထုိးေပးပါလိမ့္မယ္။ ေကာ္ဖီ သို႔မဟုတ္ ကဖင္းဓာတ္ပါတဲ့ ဆိုဒါကို ေရွာင္ပါ။
Source: Cosmopolitan
Treand Myanmar
No comments:
Post a Comment